Onze kinderfysiotherapeuten

Elsbeth van der Voort van der Kleij

evdvoort@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Het fascineert mij hoe ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt. Ik voel mij bevoorrecht dat ik als kinderfysiotherapeut de ouders en het kind mag begeleiden om zo een optimale motorische ontwikkeling voor het kind te behalen. 

Na mijn master opleiding tot Kinderfysiotherapeute heb ik in een particuliere praktijk gewerkt waarin ik kinderen behandelde in alle leeftijden. Mijn ambitie om in een gespecialiseerd team van kinderfysiotherapeuten te werken bracht mij  tot de praktijk van Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Hier werk ik met veel plezier sinds 2017.

Mijn grootste interesse ligt bij het jonge kind en om mij daarin te verdiepen heb ik de opleiding Fysiotherapie en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van 0-2 jaar afgerond.

Naast het behandelen van premature kinderen, zuigelingen met een voorkeurshouding en jonge kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, behandel ik kinderen met een meervoudig beperking.

Patricia de Jong

pdjong@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Kinderen zijn van nature actief en beweeglijk, maar soms worden ze hierbij gehinderd door klachten of een beperking. Ik haal er veel voldoening uit als ik een kind kan helpen weer lekker te bewegen zonder klachten of ondanks klachten: ieder kind moet met plezier kunnen bewegen!

Sinds 2007 ben ik kinderfysiotherapeut en heb mij gespecialiseerd in onder andere baby’s met een voorkeurshouding, sporten met kinderen met een beperking of aandoening, medical taping, sensorische informatieverwerking en kinderbekkenfysiotherapie, waarbij ik kinderen help met problemen/klachten rondom de zindelijkheid.

Anne van der Kroon

avdkroon@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Mijn interesses liggen bij het jonge kind, lichamelijke klachten gerelateerd aan sporten en kinderen met complexe problematiek. Ook begeleid ik kinderfysiotherapeuten in opleiding bij het schrijven van hun scriptie aan De Avans+ Hogeschool in Breda.

In 2017 heb ik de Master Pediatric Physical Therapy afgerond. En sinds januari 2019 werk ik met veel plezier bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Ik heb brede ervaring opgedaan met het werken met zuigelingen, problemen met fijne- en/of grove motoriek, orthopedische klachten en kinderen met neurologische problemen.

Voor mijn stages ben ik ook in het buitenland geweest. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan om met weinig middelen en creatief denken de best mogelijke zorg te leveren in de omgeving waarin een kind moet functioneren.

Meike Schraa

mschraa@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

In iedere behandeling zoek ik samen met het kind en ouders naar de vragen en mogelijkheden. Met informatie en oefeningen probeer ik hen verder te helpen. De ontwikkeling van het kind, het plezier waarmee een kind speelt/beweegt en de problematiek waarvoor het kind en ouders, school en verdere betrokken via fysiotherapie geholpen kunnen worden, geven mij voldoening in mijn werk, waardoor ik ook weer iedere dag met een lach op mijn gezicht thuis kom.

Sinds 1 september 2019 werk ik als kinderfysiotherapeut bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie en bij De Hoogstraat Revalidatie. Ik behandel al 8 jaar met veel plezier kinderen in de revalidatie en nu ook op de praktijk. Afgelopen jaren heb ik bij verschillende revalidatiecentra gewerkt waar ik voornamelijk jonge kinderen van 1-4 jaar met complexe problematiek behandelde.

Bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie behandel ik kinderen in alle leeftijden en kan ik mijn ervaring uit de revalidatiecentra gebruiken bij complexe problematiek. Daarnaast begeleid ik jongeren met chronische pijn of vermoeidheidsklachten.

In De Hoogstraat zie ik, samen met een multidisciplinair team (Jeugd Advies Team), kinderen van 5-18 jaar voor kortdurende observatie- en adviestrajecten en specialiseer ik mij in het begeleiden van kinderen met beenprotheses.

Wendy Hofstee

whofstee@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Als kinderfysiotherapeut kun je vaak veel voor een kind en/of gezin betekenen. Elke klacht is anders en elk kind is uniek. Dat maakt mijn werk zo gevarieerd en uitdagend.

Naast mijn werk als kinderfysiotherapeut geef ik les op de opleiding kinderfysiotherapie op De Avans+ Hogeschool in Breda. Zo kan ik mijn kennis en ervaring doorgeven en tevens op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie.

Marlies Floor | Praktijkmanager

mfloor@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Ik werk sinds 2001 bij De Hoogstraat Revalidatie. Tot de overname van Jan van Rijn door de Hoogstraat Revalidatie heb ik met veel plezier gewerkt in de verschillende teams binnen de kinderdivisie als kinderergotherapeut.

Sinds 1 mei 2018 ben ik vanuit De Hoogstraat Revalidatie aan Jan van Rijn verbonden als praktijkmanager. Ik houd mij bezig met organisatorische en bedrijfsmatige kant van de praktijk. Naast de dagelijkse gang van zaken ben ik druk met het optimaliseren van de samenwerking met al onze samenwerkingspartners in Utrecht Stad en omliggende gemeenten, waaronder medisch specialisten en paramedici van ziekenhuizen, consultatiebureau-artsen, scholen, (gespecialiseerde) kinderopvang, kinderrevalidatieartsen en paramedici van De Hoogstraat Revalidatie, etc.

Daarnaast ben ik dagelijks bezig met de ontwikkeling van de praktijk op zowel kwalitatief als kwantitatief gebied.

Na anderhalf jaar kan ik zeggen dat we een zeer deskundig team van kinderfysiotherapeuten hebben die vol energie, kennis en aandacht werken met alle kinderen die aangemeld zijn bij Jan van Rijn. In de nabije toekomst gaan wij ons verder ontwikkelen tot multidisciplinaire praktijk.

Barbara Uelkes

buelkes@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

In 2012 heb ik mijn fysiotherapie diploma behaald, maar sinds 2016 werk ik alleen nog met kinderen. Toen ik in 2019 mijn MSc. Kinderfysiotherapie had afgerond, ben ik vanuit Zwitserland naar Nederland verhuisd. Ik werkte met veel plezier met kinderen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) op een mytylschool en kinderrevalidatiecentrum.

Het is een leuke uitdaging om samen met kinderen en hun ouders creatieve oplossingen te bedenken om de motorische ontwikkeling te stimuleren. Ik zie dit als mijn kerntaak als kinderfysiotherapeute. Het samenwerken met kinderen en hun ouders is daarin essentieel omdat elk kind en zijn omgeving individueel is. Gezamenlijk kunnen wij ervoor zorgen dat een kind actief is en met plezier kan bewegen!

Naast het werken bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie werk ik ook als junior onderzoekster bij de Hogeschool Utrecht voor het Lectoraat Leestijl en Gezondheid.

Bo Kuijper

bkuijper@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Mijn interesse heeft altijd al gelegen in het werken met kinderen. De ontwikkeling die een kind doormaakt en hun onbevangenheid maken dat ik elke dag weer met veel plezier mijn werk doe. Als ergotherapeut kan ik veel voor een kind en zijn omgeving betekenen. Wanneer iets niet vanzelf gaat kijk ik samen met het kind en ouders naar nieuwe mogelijkheden.

Sinds november 2018 ben ik als ergotherapeut werkzaam in het kinderteam van De Hoogstraat Revalidatie. Samen met een multidisciplinair team behandel ik kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Bij deze kinderen is er sprake van complexe problematieken. Ik heb dan ook de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen die een motorische en/of neurologische aandoening hebben.

Naast mijn werk in de revalidatie heb ik al eerder ervaring opgedaan met het werken in een eerstelijns praktijk gespecialiseerd voor kinderen. Hier heb ik gewerkt met kinderen van alle leeftijden met verschillende problematieken en hulpvragen.

Vanaf 24 augustus 2020 ben ik als eerste ergotherapeut onderdeel van het team van Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Ik vind het waardevol dat ik mijn werk in de revalidatie kan combineren met mijn werk in de praktijk.