Onze kinderfysiotherapeuten

Elsbeth van der Voort van der Kleij

evdvoort@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 89064707504

Het fascineert mij hoe ieder kind zich op zijn eigen manier ontwikkelt. Ik voel mij bevoorrecht dat ik als kinderfysiotherapeut de ouders en het kind mag begeleiden om zo een optimale motorische ontwikkeling voor het kind te behalen. 

Na mijn master opleiding tot Kinderfysiotherapeute heb ik in een particuliere praktijk gewerkt waarin ik kinderen behandelde in alle leeftijden. Mijn ambitie om in een gespecialiseerd team van kinderfysiotherapeuten te werken bracht mij  tot de praktijk van Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Hier werk ik met veel plezier sinds 2017.

Mijn grootste interesse ligt bij het jonge kind en om mij daarin te verdiepen heb ik de opleiding Fysiotherapie en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen van 0-2 jaar afgerond.

Naast het behandelen van premature kinderen, zuigelingen met een voorkeurshouding en jonge kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, behandel ik kinderen met een meervoudig beperking.

Rianne Stollenga

rstollenga@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 49916129604

Direct na mijn afstuderen als algemeen fysiotherapeut wist ik dat ik niet met volwassenen wilde werken. Na een jaar werken wist ik het zeker en ben ik begonnen met de master kinderfysiotherapie. Het werken met kinderen intrigeert mij, het is namelijk niet alleen het kind wat je behandelt, maar er is nog zoveel om het kind heen wat invloed heeft.

Echter kwam ik er al snel achter dat er ook veel ouders zijn met vragen over de zindelijkheid van hun kind, dit gaat bij genoeg gezinnen niet van een leien dakje en dit heeft een enorme impact op het gezinsleven. In 2017 ben ik daarom begonnen aan de opleiding kinderbekkenfysiotherapie. Ouders komen met hun kinderen bij mij als het niet lukt in de zindelijkheid, je kunt hierbij denken aan in de broek plassen of poepen, kleine ongelukjes zoals druppels in de onderbroek, maar ook als het niet lukt om ’s nachts droog te blijven.

Deze trajecten vergen wel veel van het kind en ouders, maar de beloning is des te groter als het allemaal lukt en het kind volledig schoon en droog blijft! Een mooiere beloning kan ik mij niet indenken.

Naast mijn werk bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie ben ik ook werkzaam binnen de beroepsvereniging van de kinderfysiotherapie en zit ik in het bestuur van de vereniging voor continentie bij kinderen.

Anne van der Kroon

avdkroon@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 69915954804

Mijn interesses liggen bij het jonge kind, lichamelijke klachten gerelateerd aan sporten en kinderen met complexe problematiek. Ook begeleid ik kinderfysiotherapeuten in opleiding bij het schrijven van hun scriptie aan De Avans+ Hogeschool in Breda.

In 2017 heb ik de Master Pediatric Physical Therapy afgerond. En sinds januari 2019 werk ik met veel plezier bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Ik heb brede ervaring opgedaan met het werken met zuigelingen, problemen met fijne- en/of grove motoriek, orthopedische klachten en kinderen met neurologische problemen.

Voor mijn stages ben ik ook in het buitenland geweest. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan om met weinig middelen en creatief denken de best mogelijke zorg te leveren in de omgeving waarin een kind moet functioneren.

Wendy Hofstee

whofstee@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 09912688304

Als kinderfysiotherapeut kun je vaak veel voor een kind en/of gezin betekenen. Elke klacht is anders en elk kind is uniek. Dat maakt mijn werk zo gevarieerd en uitdagend.

Naast mijn werk als kinderfysiotherapeut geef ik les op de opleiding kinderfysiotherapie op De Avans+ Hogeschool in Breda. Zo kan ik mijn kennis en ervaring doorgeven en tevens op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie.

Meike Schraa

mschraa@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 79916144904

In iedere behandeling zoek ik samen met het kind en ouders naar de vragen en mogelijkheden. Met informatie en oefeningen probeer ik hen verder te helpen. De ontwikkeling van het kind, het plezier waarmee een kind speelt/beweegt en de problematiek waarvoor het kind en ouders, school en verdere betrokken via fysiotherapie geholpen kunnen worden, geven mij voldoening in mijn werk, waardoor ik ook weer iedere dag met een lach op mijn gezicht thuis kom.

Sinds 1 september 2019 werk ik als kinderfysiotherapeut bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie en bij De Hoogstraat Revalidatie. Ik behandel al 8 jaar met veel plezier kinderen in de revalidatie en nu ook op de praktijk. Afgelopen jaren heb ik bij verschillende revalidatiecentra gewerkt waar ik voornamelijk jonge kinderen van 1-4 jaar met complexe problematiek behandelde.

Bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie behandel ik kinderen in alle leeftijden en kan ik mijn ervaring uit de revalidatiecentra gebruiken bij complexe problematiek. Daarnaast begeleid ik jongeren met chronische pijn of vermoeidheidsklachten.

In De Hoogstraat zie ik, samen met een multidisciplinair team (Jeugd Advies Team), kinderen van 5-18 jaar voor kortdurende observatie- en adviestrajecten en specialiseer ik mij in het begeleiden van kinderen met beenprotheses.

Marlies Floor | Praktijkmanager

mfloor@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Ik werk sinds 2001 bij De Hoogstraat Revalidatie. Tot de overname van Jan van Rijn door de Hoogstraat Revalidatie heb ik met veel plezier gewerkt in de verschillende teams binnen de kinderdivisie als kinderergotherapeut.

Sinds 1 mei 2018 ben ik vanuit De Hoogstraat Revalidatie aan Jan van Rijn verbonden als praktijkmanager. Ik houd mij bezig met organisatorische en bedrijfsmatige kant van de praktijk. Naast de dagelijkse gang van zaken ben ik druk met het optimaliseren van de samenwerking met al onze samenwerkingspartners in Utrecht Stad en omliggende gemeenten, waaronder medisch specialisten en paramedici van ziekenhuizen, consultatiebureau-artsen, scholen, (gespecialiseerde) kinderopvang, kinderrevalidatieartsen en paramedici van De Hoogstraat Revalidatie, etc.

Daarnaast ben ik dagelijks bezig met de ontwikkeling van de praktijk op zowel kwalitatief als kwantitatief gebied.

Na anderhalf jaar kan ik zeggen dat we een zeer deskundig team van kinderfysiotherapeuten hebben die vol energie, kennis en aandacht werken met alle kinderen die aangemeld zijn bij Jan van Rijn. In de nabije toekomst gaan wij ons verder ontwikkelen tot multidisciplinaire praktijk.

Sherryna Bekkema

sbekkema@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl
BIG-nummer: 29917217404

Vanaf het moment dat ik de opleiding Fysiotherapie startte, wist ik al dat mijn hart bij de kinderen ligt. Na het afronden van de algemene fysiotherapie opleiding ben ik dan ook direct begonnen met de Master Pediatric Physical Therapy welke ik in 2017 afgerond heb.

Het werken met kinderen is erg uitdagend. Ieder kind beweegt en ontwikkelt op zijn eigen manier wat ieder traject uniek maakt. Als kinderfysiotherapeut lever je een bijdrage aan de motorische ontwikkeling waar een kind de rest van zijn leven profijt van heeft. De samenwerking met het kind, de ouders en alle andere betrokkenen maakt het werk afwisselend maar vooral erg plezierig. Vanaf 2013 werk ik in de eerste lijn met kinderen van alle leeftijden. En vanaf 2021 mag ik deel uitmaken van het gespecialiseerde team kinderfysiotherapeuten van Jan van Rijn Kinderfysiotherapie.

Judith Quirijnen

jquirijnen@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Als ergotherapeut kun je veel betekenen voor kinderen en hun omgeving. Samen met ouders en leerkrachten oplossingsgericht werken maakt het werk voor mij uitdagend en divers. Door mijn ervaringen als ergotherapeut in het buitenland heb ik geleerd om creatief te werk te gaan. Ik sluit met mijn oplossingen graag zo goed mogelijk aan bij de behoefte van het kind en de omgeving.

Naast het werken bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie ben ik sinds januari 2020 werkzaam in het Dwarslaesieteam van de Hoogstraat Revalidatie. Samen met een multidisciplinair team behandel ik volwassen met een dwarslaesie.

Bo Kuijper

bkuijper@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Mijn interesse heeft altijd al gelegen in het werken met kinderen. De ontwikkeling die een kind doormaakt en hun onbevangenheid maken dat ik elke dag weer met veel plezier mijn werk doe. Als ergotherapeut kan ik veel voor een kind en zijn omgeving betekenen. Wanneer iets niet vanzelf gaat kijk ik samen met het kind en ouders naar nieuwe mogelijkheden.

Sinds november 2018 ben ik als ergotherapeut werkzaam in het kinderteam van De Hoogstraat Revalidatie. Samen met een multidisciplinair team behandel ik kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Bij deze kinderen is er sprake van complexe problematieken. Ik heb dan ook de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen die een motorische en/of neurologische aandoening hebben.

Naast mijn werk in de revalidatie heb ik al eerder ervaring opgedaan met het werken in een eerstelijns praktijk gespecialiseerd voor kinderen. Hier heb ik gewerkt met kinderen van alle leeftijden met verschillende problematieken en hulpvragen.

Vanaf 24 augustus 2020 ben ik als eerste ergotherapeut onderdeel van het team van Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Ik vind het waardevol dat ik mijn werk in de revalidatie kan combineren met mijn werk in de praktijk.

Iris Benders

ibenders@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Het werken met kinderen spreekt mij aan omdat kinderen puur en eerlijk reageren. Voor mij is het de uitdaging om bij complexere zorg het kind ook plezier te bieden in de behandelingen. Voor mij zit de uitdaging bij de complexere, neurologische problematiek en langdurige klachten.

Sinds 2018 ben ik afgestudeerd als kinderfysiotherapeut. Deze kennis heb ik eerst toegepast in een eerstelijnspraktijk. Sinds 2022 mag ik deel uitmaken van het gespecialiseerde team bij Jan van Rijn kinderfysiotherapie. Van 2012 t/m 2014 heb ik revalidatiewetenschappen en kinesitherapie gestudeerd in Leuven. Hierin heb ik geleerd het verband tussen wetenschap en praktijk te integreren in mijn werk rondom het behandelen van kinderen.

Naast mijn werk bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie ben ik ook werkzaam binnen de beroepsvereniging van de kinderfysiotherapie.

Sophie de Bont

sdbont@janvanrijnkinderfysiotherapie.nl

Mijn interesse heeft altijd al gelegen bij het werken met kinderen. Het geeft mij veel voldoening en plezier in mijn werk om een kind te begeleiding in zijn ontwikkeling. Als ergotherapeut kun je veel betekenen voor kinderen en hun omgeving. Ik heb mij gespecialiseerd in de Sensorische Informatieverwerking. Iedereen heeft zijn eigen sensorisch profiel en dat maakt iedereen uniek. Voor mij is het de uitdaging om een kind en zijn omgeving hierin te begeleiden en om samen tot passende oplossingen te komen.

Sinds maart 2022 werk ik als ergotherapeut bij Jan van Rijn Kinderfysiotherapie. Ik werk binnen de praktijk met kinderen van alle leeftijden. Van peuters tot pubers en het schoolgaande kind, met verschillende hulpvragen. Dit maakt mijn werk afwisselend en uitdagend!